Maman et son bébé

Hoe omgaan met emoties na de bevalling?

Het is een onderwerp waar we veel over praten, en niet voor niets kan postpartumdepressie soms veel vrouwen treffen. Het moet niet worden verward met de babyblues. Deze periode ligt vaak tussen het einde van de bevalling en de terugkeer van de bevalling, d.w.z. het verschijnen van de eerste menstruaties sinds het begin van de zwangerschap.

Postpartum, kesako?

Het is een periode van intense fysieke, psychologische en hormonale onrust. Zeer snel na de komst van de baby moeten nieuwe ouders omgaan met stress, hun oriëntatie een beetje verliezen en nieuwe levensstijlgewoonten implementeren. Dit is ook een uiterst belangrijke periode voor het opbouwen van de band tussen de baby en de ouder. De postpartumperiode verdient onze volledige aandacht, omdat deze gepaard gaat met talrijke hormonale, fysieke en emotionele veranderingen.

Vaak zien we verschijnen:

- Grote vermoeidheid gekoppeld aan de eerste moeilijke nachten
- Een daling van de hormonen die leidt tot haaruitval, stemmingsstoornissen, snel gewichtsverlies of zelfs een verandering in de huidkwaliteit
- Gezwollen borsten, pijn in het perineum, samentrekkingen van de baarmoeder, enz.

Tips om met uw emoties om te gaan

Er bestaat geen wondermiddel, maar advies vol gezond verstand, dat vooral in de praktijk moet worden gebracht. Ja, want het is vaak gemakkelijk om jezelf te vergeten! Om uw emoties beter te beheersen, volgen hier enkele tips waarmee u rekening moet houden:

- Anticipeer op de postpartumperiode door u te laten informeren over de komende veranderingen, door dit zo goed mogelijk te bespreken met een psycholoog en arts en door gespecialiseerde boeken te raadplegen.

- Laat de druk los door langzaam bepaalde activiteiten te hervatten die op stand-by stonden, probeer weer aan het werk te gaan of bepaalde rituelen uit te voeren die u had voordat de baby arriveerde.

- Zorg goed voor jezelf om het zelfvertrouwen terug te krijgen en gezonde gewoonten aan te nemen, dus het is tijd om je lichaam weer in beweging te brengen door yoga, hardlopen of zwemmen te beoefenen om de aanmaak van endorfine te bevorderen.

- Onderhoud sociale contacten, want vaak voelen sommige ouders of moeders zich na de opwinding van de bevalling soms geïsoleerd. Het is daarom belangrijk om af en toe een dierbare te kunnen bezoeken, een vriend(in) te kunnen bellen en een beetje uit je cocon te kunnen komen.

- Organiseer alles voordat de baby arriveert , dit is een goede manier om niet overrompeld te worden en je geen zorgen te maken.

Zoals je zult hebben begrepen, is postpartum een ​​periode waarin de fysieke oorzaken reëel zijn en op psychologisch niveau inwerken. Het belangrijkste is om goed te kunnen anticiperen en zoveel mogelijk los te laten.

Bronnen: annaperevozkina - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Vorm uw mening met onze gratis monsters